Back to homepage
Back to homepage

Biologische groentekweek

Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel ontwikkelt meerdere acties voor de ontwikkeling van moestuinen in Brussel: zelf kweken.

 

Moestuinmeesters en Compostmeesters

De voornaamste opdracht van de Moestuinmeester: Brusselaars ontmoeten en op vrijwillige basis met hen zijn passie en kennis over moestuinen delen. Er gaat niets boven rechtstreeks contact om goede tips door te geven.

Hier vindt u meer informatie en de lijst met Moestuinmeesters  in Brussel.

De Compostmeester is een burger die vrijwillig een deel van zijn tijd besteedt om antwoorden te bieden op de vele basisvragen die kandidaat-composteerders kunnen hebben.

De Compostmeester kan praktische hulp bieden om een composthoop te starten of specifieke problemen op te lossen die zijn buren mogelijk ervaren. Hij ontwikkelt ook initiatieven met andere Compostmeesters (een informatiestand opzetten, een composthoop organiseren voor de wijk …).

Het Centrum voor stadsecologie 

Het Centrum voor stadsecologie  is een laboratorium voor ecologische activiteiten in Brussel, dat tot doel heeft praktijken in de stad te ontwikkelen met een kleinere negatieve impact en een grotere positieve impact op het milieu en de maatschappij. In het kader van het netwerk van de collectieve moestuinen neemt het Centrum voor stadsecologie actief deel aan de werkgroep over bodemvervuiling.

 

Andere verenigingen – Biologische moestuinen