Back to homepage
Back to homepage
Agenda

Burgerwerf 1 : Groenten uit de tuin conserveren dankzij lacto-fermentatie – 13 oktober

Aan het einde van deze zomer zijn de oogsten overvloedig… maar hoe het overschot aan groenten te conserveren en opnieuw te ontdekken tijdens de seizoenen dat de meostuin minder overdadig is ?

Kom en ontdek de principes van de lacto fermentatie, een voorouderlijke conserveringsmethode die de voeding verrijkt in plaats van verarmt ! Leer kombucha te maken en lacto gefermenteerde etenswaren met behulp van simpele recepten…

De burgergroep “La bonne bouffe” van de vzw Artenativa in Anderlecht et het Collectief ipé, door Leefmilieu Brussel belast met het opzetten van een netwerk van Good food projecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een “lacto-fermentatie” workshop op 13 oktober.

Yanis Berrada Lamine van de Brusselse vzw “Commune Racine” initiëert ons in de lacto-fermentatie en begeleidt een workshop waar elke deelnemer de techniek uitprobeert en vertrekt met zijn conserven, met lacto-fermentatie recepten en met een “kombucha starter” (“alles om zijn eigen kombucha te maken”)

De middag eindigt met een gezellig aperitief. Ook als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de workshop bent u van harte uitgenodigd voor het aperitief!

Concreet…

15h00 – 15h30 : Algemene presentatie van de voordelen en grote principes van de lacto-fermentatie

15h30 – 17h30 : Workshop : het maken van een gefermenteerde drank (kombucha) en bereiding van gelacto-fermenteerde etenswaren, hoofdzakelijk op basis van groeneten van het seizoen. De groenten en al het materieel zijn ter plaatse beschikbaar.

17h30 – 18h00 : Aperitief – Spaanse herberg : iedereen brengt iets kleins mee om het buffet aan te vullen.

Het adres : Studio City Gate, Klein eiland n° 1 in Anderlecht, ingang Tweestationsstraat, net na het spoorwegviaduct

Bereikbaarheid per openbaar vervoer : Bus 78 – stop “Tweestations” of metro – stop “Brussel zuid” + 15 minuten lopen.

Fietsparkeren op de binnenplaats.

Met het oog op de organisatie, gelieve ons uw deelname aan de workshop en/of het aperitief te bevestigen ten laatste op 10 oktober via een mail aan info@potagersurbains.be. Bedankt!

Tot groot plezier u te ontmoeten of weer te zien bij deze gelegenheid !

De burgergroep “La Bonne bouffe” gesteund door de stichting Artenativa
Yanis van de vzw « Commune Racine »
Amélia en Sophie van het Collectief ipé voor het opzetten van een netwerk van Good food projecten

Radpleeg de map van moestuinen

Zie de kaart