Back to homepage
Back to homepage
Nieuws

Burgerwerf in de moestuin Le Talus : Hoe de tuin winterklaar maken ?

De Open Tuinen worden de Burgerwerven en betreffen voortaan alle Good Food projecten, moestuin en duurzame voeding !

Hoe de tuin winterklaar maken ?

De tuinders van de moestuin Le Talus, in Schaarbeek, Corinne Lautrédoux (expert in permacultuur en in creatieve agro-ecologie) et het Collectief ipé, door Leefmilieu Brussel belast met het opzetten van een netwerk van Good Food projecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een collectieve werf op zondag 16 december over het winterklaar maken van de tuin.

De eerste kou komt eraan…Dit is het moment om je tuin klaar te maken om de winter goed door te komen… Voor een goede herstart in het voorjaar: verzorgen en klaarmaken van de bodem (verluchting, bemesting, bedekken met stro). Eventuele wintergewassen en programmeren van de aanplantingen voor het komend seizoen…. Deze werf is ook de gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen om de tuin nog productiever en veerkrachtiger te maken.

Concreet…

10u00 – 10u45 : Ontvangst (met warme drankjes en luxebroodjes) door de tuinders en presentatie van enkele “theoretische” beginselen door Corinne. U bent uitgenodigd om, als u dat wenst, iets mee te brengen om het ontbijtbuffet aan te vullen.

10u45 – 14u00 : Collectieve werf

De moestuin Le Talus bevindt zich in Schaarbeek, Paul Deschanellaan, langs de spoorbaan, tegenover nr. 197 (op de kruising met de Van Hammée straat). Toegang via het hek dat op het trottoir uitkomt.

Met het openbaar vervoer: halte Wijnheuvelen van de bussen 65, 66 en NO4 en van de trams 25 en 62 ; halte Steurs van de bus 61.

Fietsen kunnen in de tuin gestald worden.

Kunt u, met het oog op de organisatie, ons uw deelname aan de werf en/of de maaltijd ten laatste op 13 december bevestigen via een mail aan citizensprojects@goodfood.brussels ? Let op, er is maar een beperkt aantal plaatsen. Bedankt !

Tot groot genoegen om u te ontmoeten of weer te zien bij deze gelegenheid !

De tuinders van de moestuin Velt, Corinne Lautrédoux en Amélia en Sophie van het Collectief ipé voor het opzetten van een netwerk van Good Food projecten

Radpleeg de map van moestuinen

Zie de kaart