Trefdag Velt over Samentuinen

Interesse om samen met buren of kennissen te tuinieren? Dan is deze trefdag misschien iets voor jou. Een samentuin is een tuin waarin mensen samen ecologisch tuinieren. In de volksmond worden zulke tuinen ook omschreven als groepsmoestuinen, volkstuinen of ecologische gemeenschapstuinen.
Velt kiest bewust voor de term samentuinen, dat verwoordt de kernpunten waaraan voor Velt zulke tuin dient te beantwoorden: ’samen’ en ’tuinieren’.

Op 2 maart 2013 organiseert Velt een trefdag over samentuinen. Deze zal doorgaan op 2 maart, van 9u30 tot 16u in Brussel. Iedereen die actief aan de slag wil in of met een samentuin is van harte welkom.
Via verschillende workshops worden tal van aspecten van het samen tuinieren toegelicht. Denk hierbij aan de opstart, communicatie, schoolmoestuinen en werken met verschillende doelgroepen.

Meer info en het volledige programma vind je op www.samentuinen.org. Inschrijven kan per mail bij chris.peeters@velt.be voor 15 februari 2013.
Je inschrijving is definitief na betaling van € 10,00 inschrijvingsgeld op rekening BE51 0010 9905 5062, BIC: GEBABEBB van Velt vzw met als mededeling ’Trefdag Samentuinen’.


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte