Participatieve tuin van de Abdij Vorst

Korte omschrijving van de tuin:

De participatieve tuin is een plek waar sociale samenhang wordt ’geteeld’ en tegelijkertijd bewustzijn voor duurzame ontwikkeling wordt ontwikkeld. Boven alles is het een gemeenschappelijk project met als doel de ontdekking van groententeelt, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en tevens persoonlijke ontwikkeling zodat het project op lange termijn kan blijven bestaan. Het streven is om solidariteit onder buurtbewoners te bewerkstelligen door gemeenschappelijke doelen aan te reiken, zodat iedereen kan genieten van het in contact zijn met de natuur, waardoor meer sociale samenhang onstaat in overeenstemming met het milieu.
Het is een participatief project en dat wil zeggen dat overleg en uitwisseling overheersende waarden zijn. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen verwachtingen en doelstellingen kan formuleren zodat deze kunnen worden opgenomen in een handvest dat de identiteit van de groep reflecteert. Binnen dit project reiken we een samenwerking aan met de gehele gemeente, dwz. met verenigingen, instellingen, scholen en alle bewoners.

Soort tuin: Gemeenschappelijk
Datum oprichting: 19 november 2010
Aantal tuiniers: 9

Kenmerken van de tuin :

- Zijn er individuele perceeltjes? Hoeveel? Hoeveel procent van de tuin is individueel? Nee
- Kunnen er nog nieuwe tuiniers bijkomen? Ja
- Toegang tot de tuin (hangslot met code, permanenties, sleutels, openbare ruimte…) ? : We hebben een hangslot. In de zomer was de permanentie van 16:00 tot 18:00. Zal hoogstwaarschijnlijk aangepast worden in de winter.

Nuttige contacten en informatie :

Adres van de tuin: Sint-Denijsplein 9, 1190 Vorst
Contactpersonen: Pascale Herman
pascaleherman@forest.irisnet.be
02/348.17.15 - 0499/86.87.20
Dagen en uren permanentie: Woensdag van 14:00 tot 15:00


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte