Opendeurdag van het leefmilieu te Jette

Dit jaar openen de gemeentelijke serres (Laarbeeklaan 120) hun deuren voor het publiek op 11 mei 2014. Dit jaar onder het teken van “De kracht van de aromatische planten” Buiten de serres zijn er heel wat natuurverenigingen die er hun stand opstellen; Daarnaast kan het publiek kennismaken met de Kinderboerderij, bijentuin, compostcentrum nabij gelegen.

De gemeente Jette organiseert alle twee jaren een opendeurdag van het leefmilieu. Bij deze gelegenheid leggen de gemeentelijke serres het groene karakter uit die onze gemeente zo aangenaam maakt ook dankzij de medewerking van diverse partners. Elke bezoeker zal een zakje met kervelzaadjes overhandigt worden met de nodige uitleg om die te kweken. Door een nauwe samenwerking kan u verscheidene verenigingen terugvinden die eveneens werkzaam zijn in het beheer van het leefmilieu. Ook de beplantingsdienst gelegen aan de rand van het poelbos zal u zijn dagelijkse werking uitleggen. Dit jaar is het thema van de opendeurdag “De kracht van de aromatische planten”. Onmisbaar en origineel in de dagelijkse keuken om onze schotels te parfumeren. Te kweken in plantenbakken op het balkon of in de moestuin.

Voor meer info in verband met de opendeurdag van het leefmilieu : Gemeente Jette- dienst leefmilieu- Ilse Desmet – 02/422 31 01 of 02/478 22 99 – idesmet@jette.irisnet.be


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte