Open tuin

Hoe water recupereren in de moestuin? Een vraag die velen onder jullie zich stellen...

De tuiniers van Molenbabbel, de AMO Atouts jeunes en het Collectif ipé dat door Leefmilieu Brussel werd aangesteld om het stadsmoestuinennetwerk in het Brussels Gewest te begeleiden, nodigen u uit op zaterdag 26 september voor een vormings-, uitwisselings- en werknamiddag rond dit onderwerp.

Stéphan Truong, waterexpert van het studiebureau Ecorce zal zijn kennis, methodes en ideeën met ons uitwisselen. Nadien gaan we allen samen de tuiniers van Molenbabbel en Atouts jeunes een handje toesteken om verschillende inrichtingen om regenwater te recupereren te realiseren (valorisatie van de helling, aanpassing van een vijver,...).

Een drankje en een discussie over hoe het netwerk jullie steun kan bieden, sluiten deze namiddag af. Degenen die niet kunnen deelnemen aan de werf, zijn hartelijk uitgenodigd voor de afsluitingsdrink!

Praktisch gezien...

13u30-14u: Geleide wandeling in de moestuin en langs de bijenkorven

14u-16u30: Open werf (vergeet je werkkleren en handschoenen niet)

16u30-18u: Aperitief in het park en discussie rond de mogelijke inbreng van het netwerk. Auberge espagnole: eenieder brengt wat lekkers mee om het buffet aan te vullen!

Toegang tot de tuin: ingang via het Marie Josépark (metro "Weststation") langs de De Rooverlaan (de ingang via de Joseph Baecklaan is tijdelijk afgesloten). De toegang zal bewegwijzerd zijn.

Kan u uw deelname aan de werf en/of de drink bevestigen per mail via info@potagersurbains.been dit voor 21 september? Hartelijk dank, dat vergemakkelijkt de organisatie.


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte