Open Tuin: lasagncultuur


Het hoe en waarom van de "lasagnacultuur"?

De tuinders van de moestuin Skieveweg in Schaarbeek en het Collectief ipé, dat door Leefmilieu Brussel belast is met het opzetten van een moestuinennetwerk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een open en pedagogische werf rond dit thema op zondag 20 maart.

Deze ludieke en zeer performante teeltmethode, bedacht in de jaren 90 door de Amerikaanse Patricia Lanza, is ontstaan uit observatie van het bos. Op de grond, op karton, wordt de lasagnetuin samengesteld uit een afwisseling van lagen bruin en groen tuinafval en uiteindelijk een flinke laag tuinaarde. Het voordeel is dat dit overal gerealiseerd kan worden. Ideaal dus voor stedelijke tuinen...

Anthony Graci van de vzw "Le début des haricots" leert ons de principes van de lasagneteelt en legt ons de voordelen van deze techniek uit. Daarna helpen we samen de tuinders van de moestuin Skieveweg om tuinperken in hun tuin aan te leggen.
Tegelijkertijd nodigen de tuinders u uit om mee te werken aan de realisatie van een fresco met restmaterialen en andere fantasie objecten op het hekwerk van de tuin.

De middag eindigt met een gezellig apperitief in de moestuin (zie gegevens hieronder).

Ook degenen die niet kunnen deelnemen aan de opleiding en/of de werf, zijn hartelijk uitgenodigd voor de afsluitingsdrink!

Praktisch gezien...

13u30 - 14u : Ontvangst en geliede wandelin in de moestuin

14u - 17 u : Open werf over de techniek van de "lasagnacultuur" met Anthony Graci van de vzw "Le début des haricots" en realisatie van een fresco

16u30 - 18u : Aperitief in de moestuin : ieder neemt iets kleins mee om het buffet aan te vullen.

De moestuin Skieveweg bevindt zich op de Vooruitganstraat 270 in 1030 Schaarbeek

Ten behoeve van de organisatie, graag uw deelname aan de opleiding/werfe en/of aperitief bevestigen tegen 16 maart per mail : info@potagersurbains.be. Bedankt !

Hopelijk tot dan !

De tuiniers van Skieveweg
Anthony Graci van de vzw "Le début des haricots"
Amélia en Sophie van het Collectif ipé


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte