Open Tuin : Moestuin Velt

Een groen dak op kleine bouwsels in de tuin

De tuinders van de moestuin Velt in Koekelberg en het Collectief ipé, belast door Brussel Leefomgeving met opzetten van een moestuinennetwerk in het Brussels hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit, op zondag 29 mei, voor een gezamenlijke werf om een groen dak aan te leggen op het nieuwe droogtoilet van de tuin.

Gereedschapschuurtje, afdak, gezamenlijke ruimte, droogtoiletten... kleine bouwsels in de tuin kunnen voor weinig geld mooier gemaakt worden door de aanleg van een groen dak. Timothée Claessens, architect en bedenker van diverse bouwprojecten en van groene daken in de Brusselse collectieve moestuinen, zal ons uitleggen hoe een groen dak te maken met zoveel mogelijk gerecupereerd (plantaardig) materiaal. We beginnen met het versterken van de structuur van het droogtoilet en daarna leggen we het dak aan en beplanten het.

Op de middag eten we samen een gezellige maaltijd onder het afdak van de moestuin (zie gegevens hieronder). Ook als u niet in de gelegenhed bent om deel te nemen aan de hele werf bent u van harte uitgenodigd voor de maaltijd en of een deel van de dag.

Praktisch gezien...

10u – 10u30 : Ontvangst en rondleiding door de moestuin
10u30 – 13u : Open werf voor het versterken van de stuctuur van het droogtoilet
13u – 14u : Maaltijd in de tuin : Spaanse herberg : ieder brengt iets kleins te eten mee om het buffet aan te vullen !
14u 16u30 : Vervolg van de open werf : aanleg en beplanting van het groene dak

De moestuin Velt bevindt zich achter Schmitzstraat nr. 5 in Koekelberg (ingang via de Van Hoegaardenstraat – op twee passen van het metrostation Zwarte vijvers)

Voor een goede organisatie vragen we u om uw deelname aan de werf en/of de maaltijd voor 23 mei per mail te bevestigen : info@potagersurbains.be. Bedankt !

Tot groot genoegen om u te ontmoeten of weer te zien bij deze gelegenheid

De tuiniers van Velt
Timothée Claessens
Amélia en Sophie van het Collectif ipé voor het opzetten van een netwerk van de stedelijke moestuinen


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte