Open Tuin : De spiraal

Zondag 6 maart 2016

De tuiniers van Neptune en het Collectif ipé dat door Leefmilieu Brussel werd aangesteld om het stadsmoestuinennetwerk in het Brussels Gewest te begeleiden, nodigen u uit op zondag 6 maart voor een werknamiddag rond dit onderwerp.

De spiraal, gemaakt van straatstenen of van bakstenen, creëert de warme en droge condities die gunstig zijn voor de teelt van aromatische en nectarrijke planten en maakt het gemakkelijk om te oogsten vanwege zijn hoogte. De spiraal biedt ook nestelruimte voor een veelheid aan kleine diertjes (bijen, lieveheersbeestjes, spinnen, hagedissen,…) en maakt de tuin mooier.

Sophie Maerckx van Apis Bruoc Sella leert ons de principes en technieken van de bouwsels en licht de positieve bijdrage van de aromatische spiraal aan de biodiversiteit toe. Daarna helpen we gezamenlijk de tuinders van de groetetuin Neptune om een spiraal te realiseren in hun tuin.

De middag wordt afgesloten met een gezellig aperitief in de moestuin (zie de gegevens hieronder). Als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de opleiding en het werk, sluit je dan bij ons aan voor het aperitief !

Praktisch gezien...

13u30-14u : Ontvangst en rondleiding door de groetetuin

14u-17u : Open werf: bouw van een aromatische spiraal met Sophie Maerckx van Apis Bruoc Sella

17u - 18u : Aperitief in de moestuin : ieder neemt iets kleins mee om het buffet aan te vullen

De moestuin Neptune ligt in de Roosendaalstraat 123 in 1190 Forest .

Ten behoeve van de organisatie, graag uw deelname aan de opleiding/werf en/of aperitief bevestigen tegen 26 februari per mail : info@potagersurbains.be. Bedankt !

We zien er naar uit om u te ontmoeten dan wel weer te zien bij deze gelegenheid !

De tuinder van de moestuin Neptune
Sophie Maerckx van Apis Bruoc Sella
Amélia en Sophie van het Collectief ipé


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte