Open Tuin 8 : Een serre op een moestuinbak in Vorst

Een serre op een moestuinbak in Vorst

De tuinders van de moestuin l’Imprimerie en het Collectief ipé, door Leefmilieu Brussel belast met het opzetten van een moestuinennetwerk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een pedagogische collectieve werf voor het bouwen van een mini-serre op een moestuinbak op zondag 28 augustus.

L’Imprimerie is een pedagogische groentetuin, geïnitieerd door de dienst Leefmilieudienst van de gemeente Vorst en beheerd door de asbl Le Debut des Haricots . Hij is gelegen binnen een woonblok in een volkswijk en gewassen worden gekweekt in bakken.

Met recuperatiematerialen zullen wij een kas realiseren die toe zal laten om enkele tuingewassen te beschermen tegen de kou en om tomatenplanten te beschermen tegen de regen. Cédric Libeert, ervaren zelf-bouwer, zal ons begeleiden bij de uitvoering van dit project dat gezamenlijk bedacht werd door de tuinders.

De middag eindigt met een gezellig aperitief in de moestuin. Ook als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de hele werf bent u van harte uitgenodigd voor de maaltijd en of voor een deel van de dag.

Concreet...

13u30u – 14u : Ontvangst en rondleiding door de moestuin

14u – 16u30 : Open werf

16u30 - 17u30: Apperitief in de moestuin"Auberge espagnole" : ieder brengt iets kleins te eten mee om het buffet aan te vullen !

De moestuin l’Imprimerie bevindt zich op de Drukkerijstraat n° 5 in 1190 Vorst, juist onderaan het Sint-Antoniusvoorplein.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer: halte ’Drukkerij’ van de bussen 49 et 50 en tram 82.

Kunt u, met het oog op de organisatie, ons uw deelname aan de werf en/of de maaltijd ten laatste op 25 augustus bevestigen via een mail aan info@potagersurbains.be? Bedankt !

Tot groot genoegen om u te ontmoeten of weer te zien bij deze gelegenheid !

Aline en de tuinders van l’Imprimerie
Cédric Libeert
Amélia en Sophie van het Collectif ipé voor het opzetten van een netwerk van de stedelijke moestuinen


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte