De collectieve moestuinen van 2016 !

Ontdek de nieuwkomers. Ze zullen worden begeleid door de vzw Le Début des Haricots vanaf de lente van 2016 (met uitzondering van Villerstuin die zal worden begeleid door Velt vzw).

Le Jardin des Semeurs in Elsene

Dit collectief moestuinproject, op initiatief van een groep studenten van “Campus en Transition” van de ULB, heeft een pedagogische roeping en zal plaatsnemen op een mooi terrein van de Solboschcampus. Het project wordt actief gesteund door de universiteit.

De moestuin van de UNB in Neder-over-Hembeek
Meer verbazingwekkend: een roeiclub is aan de oorsprong van dit moestuinproject, die de leden van de club erbij zal betrekken maar ook hun families.

De moestuin van de Ramassettenhoeck in Watermaal-Bosvoorde
Een kleine intergenerationele moestuin voor nog meer samenhorigheid onder de buren in de wijk rond het station van Watermaal.

De collectieve tuin van Thurn & Taxis in Laken
Deze goed gekende collectieve moestuin – één van de oudsten van het Brussels Gewest – heeft de laatste jaren veel moeilijkheden moeten doorstaan en zal worden gesteund om een nieuwe dynamiek te creëren met de bewoners van de wijk.

De familiemoestuin in Vorst
Deze moestuin, onder leiding van de gemeente van Vorst, Foyer du Sud en vzw Habitat et Rénovation, zal voornamelijk open zijn voor de bewoners van de sociale woningen van de Bemptwijk.

De moestuin van de Maalbeek in Brussel.
Een project voor de inrichting van moestuinbakken in een klein openbaar park van de Europese wijk voor een lokale dynamiek rond duurzame voeding.

De associatieve moestuinen van de Cité de l’Amitié in Sint-Lambrechts-Woluwe
Een inter-associatieve moestuin gewijd aan de buren van alle leeftijden, onder leiding van de vzw’s Cap Famille en Atout Projet middenin de Cité de l’Amitié.

De moestuin Sainte-Alix in Sint-Pieters-Woluwe
Een kleine moestuin in bakken om ontmoetingen te stimuleren in deze sociale woonwijk van Sint-Pieters-Woluwe.

De zaadjeskiosk in Laken
Deze moestuin bestaande uit bakken, zal in samenwerking met het Duurzame Wijk contract Bockstael plaatsnemen op een stenen plaat boven de metrolijn en wordt ook een plek voor uitwisseling van kennis, knowhow en zaadjes.

Villerstuin in Brussel
Een moestuin in bakken in het hartje van de Stad Brussel, op het terrein van de Sint-Jorisschool, die een ontmoetingskruispunt zal vormen tussen de verenigingen die op de plek aanwezig zijn, de kinderen van de school en de bewoners van een groepswoning.

Als je graag deelneemt aan één van deze initiatieven, contacteer het begeleidingsteam van de collectieve moestuinen om in conctact te worden gebracht met de verantwoordelijke groepen : accompagnement@potagersurbains.be


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte