Open Tuin 3: Een aromatische spiral in de moestuin Neptune en andere Open Tuinen un de lente van 2016 …

Op zondag 6 maart nodigen de tuiniers van de moestuin Neptune in Vorst ons uit om een handje toe te steken voor de bouw van een aromatische spiraal. Twee andere collectieve en pedagogische werven in het kader van de Open Tuinen zijn al in voorbereiding voor de volgende lente.

Na de collectieve bouw van een dispositief om regenwater op te vangen in Molenbabbel in Molenbeek, de vernieuwing van de vijvers van de moestuin Multivers-Karrenberg in Bosvoorde en de snoeiing van de fruitbomen van de Tuin van de Graystraat in Elsene, nodigen de tuiniers van Neptune ons uit om een aromatische spiraal te bouwen. De spiraal, een voorbeeld in de permacultuurconceptie, is een driedimensionale strook voor de teelt van aromatische gewassen. Op een klein oppervlak beantwoordt ze aan de klimatische vereisten van de verschillende gewassen.

De Open Tuin in de moestuin zal worden ingeleid door een korte presentatie over de bouwtechniek van de spiralen, deze zal worden gevolgd door een collectieve werf en daaropvolgend een aperitief.

Voor het verdere programma van de Open Tuinen, nodigt de moestuin Skieveweg (Brussel Stad) ons uit, deze 20 maart 2016, om de "lasagnacultuur" te ontdekken en we zullen ook een groen dak vervaardigen in de moestuin van Velt-Koekelberg (Koekelberg).

Als je een project wil uitwerken met de hulp van het netwerk in het kader van een collectieve werf, vóór de maand juni, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Afspraak dus in de moestuin Neptune in Ukkel op 6 maart !


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte