Komende Open Tuinen

Open Tuin 11 : Je bomen snoeien en verzorgen ! - 11 februari 2017

De tuinders van de collectieve moestuin van Tour & Taxis in Laken en het Collectief ipé, door Leefmilieu Brussel belast met het opzetten van een moestuinennetwerk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een praktische opleidingsmiddag over dit thema.

Christophe Poirson, boomkundige-klimmer, zal ons de technieken en geheimen van het snoeien leren en daarna helpen we allemaal de tuinders van de collectieve moestuin van Tour & Taxis met het snoeien van hun fruit- en andere bomen.

De middag eindigt met een gezellig aperitief. Ook als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de opleiding en de werf bent u van harte uitgenodigd voor het aperitief!

Praktisch gezien...

13u00 – 13u30 : Ontvangst en rondleiding door de moestuin

13u30-16u30 : Open werf: snoeien van fruitbomen met Christophe Poirson van ArboPassion in de collectieve moestuin van Tour & Taxis – breng uw snoeigereedschap mee (er is gereedschap ter plekke maar niet genoeg voor iedereen)

16u30 – 17u : Aperitief in het amfitheater dat de tuinders deze zomer herbouwt hebben of, als het regent, in de kas van Parckfarm. Spaanse herberg: iedereen brengt iets te eten mee om het buffet aan te vullen.

Adres en ingang: Collectieve moestuin van Tour & Taxis – Emile Bockstaellaan 1 in Brussel.
Ingang via de metalen deur rechts van cafe Nostalgie. De trap afdalen onder het fresco van het Atomium van Titeuf en beneden, ingang aan de linkerkant tegenover de compostbakken.

Openbaar vervoer: metro Bockstael of Pannenhuis

Kunt u, met het oog op de organisatie, ons uw deelname aan de werf ten laatste op 9 februari bevestigen via een mail aan info@potagersurbains.be? Bedankt !

Tot groot genoegen om u te ontmoeten of weer te zien bij deze gelegenheid !

De tuiniers van Thurn & Taxis
Christophe Poirson van ArboPassion
Amélia en Sophie van het Collectif ipé voor het opzetten van een netwerk van de stedelijke moestuinen

Kalender van de open tuinen 2016-2017

Later (de data zijn nog niet vastgelegd, wees dus aandachtig), zullen we een insectenhotel bouwen (en nog veel andere dingen) in een 8m² grote moestuin in Sint Gillis; we zullen een wegberm omvormen in een zone beplant met inheemse planten, in samenhang met de nabijgelegen vijver en bijenstal (drachtplanten, aanmaak van schaduwzones,…) in de Moestuin van de Nieuwelaan in Etterbeek en, op dagen met mooi weer, zullen we een ruimte voor bijeenkomsten bouwen in de familietuinen van het Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde. Dit zijn dus een heleboel gelegenheden om een handje toe te steken samen met de andere tuiniers en een hoop nieuwe dingen bij te leren!


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte