Feedback op de laatste Open tuinen

Besnoeiing van fruitbomen, insectenhotel, lasagnacultuur : de afgelopen maanden werden drie Open tuinen georganiseerd in Brusselse collectieve moestuinen!

De moestuin van Tour & Taxis in Laken, de collectieve tuin 8m2 in Vorst en de moestuin Pot’Albert in Anderlecht hebben ons verwelkomd tijdens deze drie Open tuinen.


Op zaterdag 11 februari, heeft de moestuin van Tour & Taxis in Laken een opleidingswerf georganiseerd over de besnoeiing van fruitbomen. Na een zeer didactische demonstratie door Christophe Poirson van Arbopassion, hebben de tuiniers de kunst van het snoeien mogen experimenteren op basis van zijn deskundig advies.


Op zondag 12 maart, onder een aangename lentezon, organiseerde de collectieve tuin 8m² in Vorst samen met Collectif ipé een werf voor de bouw een insectenhotel met de uitleg en de hulp van Antoine Hulot van Natagora. De tuiniers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de verenigde arbeidskrachten een comfortabele bank te bouwen met paletten en de compost om te draaien onder toezicht van Cosme, compostmeester van de tuin.


Op zaterdag 22 april, werd een « lasagna » aangemaakt in de moestuin Pot’Albert in Anderlecht met het advies van Anthony Graci van Début des Haricots. Een laag bruin residu (schaafsel, afgevallen bladeren, stro), een laag groen (compost, gras) enzovoorts… Op het einde van de namiddag, was de « lasagna » klaar en hebben de tuiniers sla geplant!

Indien u graag een Open tuin organiseert in uw moestuin, aarzel niet om contact op te nemen met Collectif ipé via e-mail info@potagersurbains.be om u in te schrijven voor het zomer- of herfstprogramma.


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte