Duizend zaadjes Ceuppens

Korte omschrijving van de tuin:

De tuin is een gedeeld initiatief van drie partners die beweging in hun wijk willen brengen: het WIELS centrum voor hedendaagse kunst, de Nederlandstalige bibliotheek Blib en het Jeugdhuis van Vorst. De tuin streeft ernaar een dynamiek op gang te brengen van gezellige ontmoetingen en sociale verscheidenheid. De bedoeling is ook om iets te doen aan het gebrek aan groene ruimten van een zeer stedelijke en dichtbevolkte wijk. De tuin is ontstaan op een privé-terrein dat in de wacht staat voor een immobiliënproject. In de tussentijd leek het de organisatoren een juiste zaak om ervoor te ijveren dat bewoners ervan gebruik kunnen maken.
Er zijn verschillende activiteiten die de tuin dynamisch maken, zoals openbare feestmaaltijden, voorgelezen verhalen, sportieve ontmoetingen, kunstzinnige workshops of milieu-educatie.

Soort tuin: (zie hieronder de typologische rangschikking van gedeelde tuinen): Gemeenschappelijk en met sociale samenhang
Aantal tuiniers: 40

Kenmerken van de tuin :

- Zijn er individuele perceeltjes? Hoeveel? Hoeveel procent van de tuin is individueel? : Gemeenschappelijk bewerkte perceeltjes van 3 families (33%)
- Kunnen er nog nieuwe tuiniers bijkomen? Ja
- Toegang tot de tuin (hangslot met code, permanenties, sleutels, openbare ruimte…)? : Gedeeltelijk openbare ruimte. Buiten de permanenties hangslot met code.

Nuttige contacten en informatie :

Adres van de tuin: Volxemlaan 360, 1190 Brussel
Contactpersonen: Frédérique Versaen (Wiels), 0486/299946, frederique.versaen@wiels.org (BLIB)
Jan Debognies, 0492/740873, jan@blib.be
Ali Boulayoun (Maison des Jeunes de Forest), mj_forest@yahoo.com, 0479/957666
Website: http://www.wiels.org/site2/page.php?node_id=136


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte