Cycle-in Agricole

Oktober is de maand van de voeding ! Er valt heel wat te doen voor zij die interesse hebben voor de grote uitdagingen van de landbouw en voeding !

14 oktober - 19u tot 22u Cycle-In thema landbouw
Een filmvoorstelling over voeding

Ga op de trappers voor "Ceux qui sèment", een documentaire over familieboerderijen in alle uithoeken van de wereld. Bij het aperitief kan je kennismaken met Bouillon Malibran, ReFresh en de Foire aux Savoir-Faire, allemaal initiatieven uit jouw wijjk.
Waar ? Wijkhuis Malibran (10, Damstraat te Elsene)

15 oktober Kookworkshop met Bouillon Malibran
In het kader van het "Festival des Biens communs" organiseert het collectief Bouillon Malibran een kookworkshop gevolgd door een maaltijd van de Solidariteit.
Bij deze gelegenheid kan u volgende plekken in de wijk ontdekken :
* de keuken van de vzw Refresh (Scepterstraat 39) waar de workshop zal doorgaan (vanaf 14u)
* de Quincaillerie (Viaductstraat 66) voor de maaltijd van de Solidariteit (vanaf 18u30)
Alle info in bijlage. Vergeet niet te reserveren !

15-16-17 oktober Filmfestival alimenTERRE
Het festival is toe aan zijn 7de editie en zal dit jaar niet in Elsene doorgaan maar in centrum Brussel. Maar laat dat u niet tegenhouden, het programma is opnieuw de moeite waard. Een niet te missen afspraak om op de hoogte te blijven en van gedachten te wisselen rond films, workshops en ontmoetingen. In the picture, een rechtvaardiger en meer duurzaam landbouw- en voedingsmodel.

Mis zeker niet het forum der alternatieven op zondag 18 oktober
Het wijkontract Maalbeek zal er present zijn, samen met verschillende verenigingen (La Pousse qui pousse, Worms, la Foire aux Savoir-Faire et XL Jeunes).

Programma en info : www.festivalalimenterre.be


Plan van de rubriek

petit trombone

Uitwisselingsruimte